یکی از روشهای پخت ماهی قزل آلا که شاید برایتان عجیب باشد پخت این ماهی به روش بخارپز است. اگر تصور میکنید ماهی بخارپز غذایی خوشمزه نیست، ادامهی مطلب را با دقت بیشتری بخوانید تا تصورتان را نسبت به ماهی بخارپز شده عوض کنیم و یک وعدهی غذای دریایی خوشمزه به فهرست غذاهای منزلتان اضافه کنیم. برای تهیهی ماهی بخارپز همراه اسبک ماهی باشید.
- خوشمزههایی که لازم دارید:
- ۱ عدد ماهی قزل آلا یا فیلهی ماهی آن
- ۳ قاشق غذاخوری زیتون
- ۱ قاشق غذاخوری رب انار
- ۳ قاشق غذاخوری آب لیموترش تازه
- مقدار کمی زنجبیل
- به اندازهی کافی ادویهی ماهی (نمک، فلفل، زیره سیاه و سفید، پودر آویشن و پودر گشنیز)
حالا باید چه کار کنید؟
طرز تهیه ماهی قزل آلا بخارپزشده به شکل زیر است:
- گام اول: اگر از فیلهی ماهی استفاده میکنید فقط نیاز به شستن و خشک کردن آن دارید. اما اگر از ماهی کامل قزل آلا استفاده میکنید اول شکم آن را خالی کنید و بعد مثل فیلهی ماهی آن را بشویید و خشک کنید.
- گام دوم: قبل از پخت ماهی به روش بخار پز، باید آن را با مقداری نمک، آبلیمو، پودر سیر، زنجبیل، زردچوبه و فلفل سیاه مزهدار کنید و در یخچال بگذارید تا استراحت کند. حدود دو ساعت کافی است تا مواد بهخوبی در گوشت ماهی نفوذ کند و عطر و طعم ماهی را فوقالعاده کند.
- گام سوم: در این فاصله میتوانید آبلیموی تازه و رب انار را با روغن زیتون، ادویه ماهی و نمک مخلوط کنید و سسی جذاب درست کنید. سس حاصل را با قلممو روی ماهی بکشید تا ماهی کاملا به سس آغشته شود. نیم ساعت دیگر اجازه دهید تا گوشت ماهی سس را به خود جذب کند.
- گام چهارم: حالا نوبت به قسمت جالب ماجرا میرسد که باید ماهی را بخار پز کنید. البته میتوانید ماهی مزهدار شدهی حاصل را در فر با فویل یا بدون فویل هم بپزید. اما پیشنهاد ما امتحان روشی تازه برای پخت ماهی است. اگر دستگاه بخارپز دارید ماهی را درون دستگاه قرار بدهید و اگر دستگاه بخار پز در دسترستان نیست، یک قابلمه را تا نصف پر از آب کنید و یک سبد روی آن قرار بدهید.
- گام پنجم: در قابلمه را بگذارید و نیم ساعت زمان بدهید تا ماهی در فضای قابلمه با بخار داغ آب پخته شود. ماهی بخارپز شده در قابلمه خیلی ترد است و بهراحتی خورده و هضم میشود. اتفاقا ماهی بخارپز مناسب افراد مسن است که نیاز مبرم به پروتئین دریایی دارند و باید در وعدهی غذاییشان به سالمترین شکل ممکن ماهی مصرف کنند.
- نکات طلایی:
- نکتهی مهم در بخارپز کردن ماهی این است که گوشت نباید به آب برخورد داشته باشد و هدف ما استفاده از بخار داغ آب برای پخت ماهی است. پس سبد را روی قابلمه قرار بدهید و چک کنید که سبد حاوی ماهی مزهدار شده از آب درون قابلمه فاصلهی مشخصی داشته باشد.
- توجه کنید که اگر قسمتهایی از گوشت ماهی ضخیمتر بودند، بهآرامی با چاقویی تیز روی فیلهی ماهی برشهایی ایجاد کنید تا حتما مغز ماهی پخته شود. ماهی قزل آلای بخارپز شده لذیذتان را با دورچینی از جعفری تازه و برشهای لیموترش لذیذتر کرده و نوش جان کنید.